Rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem waar bijna iedereen op een bepaald moment mee te maken krijgt. Het kan behoorlijk heftig en vervelend zijn, waardoor het moeilijk is om normaal te functioneren. Bijna elke beweging die je maakt, doet pijn.

De meest voorkomende vorm van rugpijn is pijn in de onderrug, ook wel lage rugpijn genoemd. Soms straalt deze pijn uit naar de nek, schouders en zelfs naar de benen. Het kan zich op verschillende manieren manifesteren, zoals constante pijn op één specifieke plek, pijnscheuten, een tintelend gevoel, prikkelingen of zelfs een slapend gevoel. De pijn kan zich verspreiden over de rug, benen of billen.

Als u last hebt van rugklachten, kan chiropractie een oplossing bieden. Onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugpijn en gerelateerde klachten. Ze kunnen u helpen om van de pijn af te komen en weer normaal te kunnen functioneren.

"Rugpijn is veruit de meest voorkomende reden voor patiënten om een afspraak in onze praktijk te maken. Sinds ik voor het eerst begon te werken als chiropractor in 1996, merk ik dat de gemiddelde leeftijd van patiënten met rugpijn geleidelijk steeds verder afneemt... ", zegt chiropractor Tanja Valk-Mulder.

Veel voorkomende rug gerelateerde problemen

Enkele van de meest voorkomende rug gerelateerde problemen waarmee mensen naar onze praktijk komen zijn onder andere:

 • Lage rugpijn
 • Hernia
 • Spit
 • Ischias
 • Tussenwervelschijf problemen
 • Beklemde zenuwen
 • Artrose
 • Heuppijn

Oorzaken van rugklachten

Er zijn verschillende oorzaken voor rugpijn. Soms ontstaat het plotseling door het tillen van zware objecten, een val, een auto-ongeluk of het maken van een verkeerde beweging. Maar rugpijn kan ook geleidelijk ontstaan door een verkeerde houding tijdens het zitten, staan of liggen, te weinig lichaamsbeweging, veel tillen of bukken, langdurige spanning, een verkeerd matras of slecht schoeisel. Bovendien kunnen overgewicht, zwangerschap en sportblessures ook leiden tot rugpijn.

Een veelvoorkomende oorzaak van rugpijn is bewegingsbeperking tussen de rugwervels. Dit zorgt voor spanning in de rug, waardoor zenuwen geïrriteerd raken en de omliggende spieren pijn gaan doen. Het is belangrijk om deze oorzaken van rugpijn te begrijpen, zodat je de juiste behandeling kunt krijgen en de pijn kunt verlichten.

Wat onze patiënten zeggen

Chiropractische behandeling kan zeer effectief zijn voor veel mensen die lijden aan pijn in de rug. Lees de ervaring van een van onze trouwe patiënten:

"Na jaren van pijn in mijn rug en talloze bezoeken aan verschillende therapeuten, is het ontdekken van Chiropractie Mulder met hun unieke benadering op de zorg een verademing. De kundige aanpak heeft wonderen verricht voor mijn lichaam en welzijn."
Gerard van Beek

Wat kunt u verwachten

Bij uw bezoek aan ons is onze eerste prioriteit om te achterhalen wat er mis is en om de oorzaak van het probleem te vinden. Uw behandeling is een samenwerking tussen u en uw chiropractor. Voordat we daadwerkelijk beginnen met de behandeling, zullen we:

 • Een grondige evaluatie en onderzoek uitvoeren om een duidelijk beeld te krijgen van uw situatie.
 • Onze bevindingen duidelijk met u bespreken, zodat u volledig op de hoogte bent van wat er speelt.
 • Een behandelplan opstellen en uitleggen, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

U krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen en eventuele zorgen te bespreken voordat we starten met de behandeling. Uw welzijn staat voorop en we willen ervoor zorgen dat u zich volledig op uw gemak voelt tijdens het hele proces. We streven ernaar om u de best mogelijke zorg te bieden en uw vragen en zorgen serieus te nemen.

Behandeling van de oorzaak niet het symptoom

Als u last heeft van rugpijn, hoeft u niet langer te zoeken naar een oplossing. Onze deskundige chiropractoren bij Chiropractie Mulder zijn er om u te helpen de oorzaak van uw probleem te vinden en te behandelen. Wij geloven in het aanpakken van de oorzaak, niet alleen het verlichten van de symptomen.

Maak vandaag nog een afspraak en laat ons ervaren team u de weg naar herstel wijzen. Bel ons nu!