Rugpijn

Rugpijn komt vaak voor en bijna iedereen krijgt er op enig moment mee te maken. Rugklachten zijn vaak heftig en erg vervelend: het kost moeite om te blijven functioneren, want bijna elke beweging die je maakt doet pijn.

Pijn in de onderrug is de meest voorkomende rugpijn, ook wel lage rugpijn genoemd. Soms kan deze pijn ook uitstralen naar de nek en schouders, maar ook naar de benen. Het kan zich op verschillende manieren uiten. Er kan sprake zijn van pijn of pijnscheuten, maar ook van een tintelend, prikkend of slapend gevoel. Het kan gaan om constante pijn op één vaste plek, maar het kan ook pijn betreffen die meer verspreid is over rug, benen of billen.

Chiropractie kan uitkomst bieden bij diverse rugklachen. Onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugpijn en aanverwante klachten.

"Rugpijn is veruit de meest voorkomende reden voor patiënten om een afspraak in onze praktijk te maken. Sinds ik voor het eerst begon te werken als chiropractor in 1996, merk ik dat de gemiddelde leeftijd van patiënten met rugpijn geleidelijk steeds verder afneemt... ", zegt chiropractor Tanja Valk-Mulder.

Veel voorkomende rug gerelateerde problemen

Enkele van de meest voorkomende rug gerelateerde problemen waarmee mensen naar onze praktijk komen zijn onder andere:

 • Lage rugpijn
 • Hernia
 • Spit
 • Ischias
 • Tussenwervelschijf problemen
 • Beklemde zenuwen
 • Artrose
 • Heuppijn

Oorzaken van rugklachten

Er is rugpijn die plotseling ontstaat door vertillen, vallen, een (auto)ongeluk, het maken van een verkeerde beweging.
Rugpijn kan ook geleidelijk ontstaan door een verkeerde houding (bij zitten, staan of liggen), te weinig lichaamsbeweging, veel tillen of bukken, langdurige spanning, een verkeerd matras, slecht schoeisel. Daarnaast kunnen overgewicht, zwangerschap en sportblessures tot rugpijn leiden.
Bewegingsbeperkingen tussen rugwervels veroorzaken spanning in de rug. Zenuwen raken geïrriteerd en de omliggende spieren gaan pijn doen.

Wat onze patiënten zeggen

Chiropractische behandeling kan zeer effectief zijn voor veel mensen die lijden aan pijn in de rug. Lees de ervaring van een van onze trouwe patiënten:

"Na jaren van pijn in mijn rug en talloze bezoeken aan verschillende therapeuten, is het ontdekken van Chiropractie Mulder met hun unieke benadering op de zorg een verademing. De kundige aanpak heeft wonderen verricht voor mijn lichaam en welzijn."
Gerard van Beek

Wat kunt u verwachten

Onze eerste zorg wanneer u ons bezoekt, is om uit te vinden wat er mis is en om de oorzaak van het probleem te vinden. Uw behandeling is een samenwerking tussen u en uw chiropractor. Voordat u daadwerkelijk behandeld wordt, zullen wij:

 • een grondige evaluatie en onderzoek uitvoeren;
 • duidelijk onze bevindingen met u bespreken;
 • een behandelplan opstellen en uitleggen.

U krijgt de gelegenheid om zoveel vragen te stellen als u nodig hebt, voordat we de behandeling zullen starten.

Behandeling van de oorzaak niet het symptoom

Onze chiropractoren gaan altijd op zoek naar de oorzaak van uw probleem en kijken en behandelen niet alleen de symptomen.

Mocht u last hebben van rugpijn, dan is ons ervaren team van chiropractoren bij Chiropractie Mulder er om u te helpen. Bel ons voor een afspraak.