Hoofdpijn - patiëntverhaal

zaterdag 21 september 2013

Een 39-jarige vrouw kwam naar ons spreekuur vanwege hoofdpijn. Ze had hier al sinds haar zestiende last van en was regelmatig een dag uit de roulatie vanwege een migraine-aanval. Buiten die aanvallen had zij vaak een zeurend gevoel in haar hoofd en nek.

De huisarts waar ze regelmatig was geweest, dacht aan een hormonale oorzaak en had medicatie voorgeschreven, die zij innam als ze de aanval aan voelde komen.

Toen ze met haar dochter bij de kinderchiropractor kwam, zag ze een folder over migraine en vroeg zich af of het iets voor haar kon zijn. De chiropractor vroeg uitgebreid naar haar klachten en ging terug naar de tijd dat de klachten begonnen waren.

Wat bleek? Indertijd was ze in de stromende regen tegen een lantaarnpaal gelopen. Behalve een bult had ze daar niets aan overgehouden. Toch vond de chiropractor een forse blokkade in haar nek. Zeer waarschijnlijk was deze al lange tijd geleden ontstaan.

Behandeling verminderde het zeurend gevoel in hoofd en nek aanzienlijk. De migraine-aanvallen verdwenen niet in het geheel, maar kwamen nog slechts sporadisch voor.