Behandel de bruine plekken

donderdag 28 mei 2020

Je bent trots op je gazon. Je sproeit het, strooit er regelmatig kunstmest bij en je probeert de kinderen uit de buurt er vanaf te houden. Maar je hebt met het bemesten een paar plekken gemist en nu ontstaan er doffe, bruine plekken op de plaatsen waar het gras een tekort heeft aan potentiële groei energie. Iets soortgelijks kan in je lichaam gebeuren.

Alle cellen, organen en weefsels in je lichaam hebben behoefte aan een gelijkmatige energieverdeling om te kunnen 'groeien en bloeien'. Als delen deze energie niet krijgen, kunnen er 'bruine vlekken' (verslechterde functie) op je interne gazon ontstaan. Dit fenomeen zien we bij bewegingsbeperkingen in de wervelkolom.

Het doel van chiropractie is om je lichaam zo optimaal mogelijk te laten bewegen. Want als een onderdeel van ons lichaam niet meer beweegt zoals het hoort, is het slechts een kwestie van tijd tot er klachten ontstaan. Laat niet het gras voor je voeten wegmaaien en voorkom met chiropractische zorg die lelijke, bruine, zwakke plekken in je gezondheid!