Valse start met medicijnen

zondag 19 juli 2015

Opkomende koorts - neem snel een paar paracetamolletjes. Last van een oorontsteking - slik wat antibiotica. De grote farmaceuten zien ons het liefst naar hun middelen grijpen bij elk symptoom of ziekte die ons uitdaagt. Maar is het niet beter om je lichaam zijn eigen strijd te laten voeren, zonder inmenging van de farmaceutische bedrijven?

Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Leukocyte Biology vond aanwijzingen dat een verhoogde lichaamstemperatuur helpt om afweercellen harder te laten werken om verkoudheid en griep te bestrijden - fijn hoor die koortsverlagende paracetamol. Een ander onderzoek van het tijdschrift Pediatrics meldt dat artsen jaarlijks meer dan 10 miljoen ONNODIGE antibiotica recepten voorschrijven, waardoor het risico op antibiotica-resistente infecties voor ons allemaal steeds groter wordt.

Chiropractoren erkennen dat symptomen een poging van je lichaam zijn om zichzelf te redden... niet het begin van een 100 meter sprint naar een hartaanval. Het is beter om even af te wachten en de natuur met koorts en ontstekingen zijn werk te laten doen, dan een 'valse start' te maken met medicijnen die het natuurlijke mechanisme juist verstoren. Met een goed functionerende wervelkolom (en zenuwstelsel), weet je lichaam heel goed hoe het zijn eigen geneeswedstrijd moet lopen.