Coronavirus (COVID-19)

dinsdag 15 december 2020

Een harde lockdown, het zal u niet ontgaan zijn. Helaas staan wij niet op de lijst met uitgezonderde medische contactberoepen. En dat betekent dus dat we tot 20 januari 2021 onze fysieke dienstverlening wederom op moeten schorten.

Samen met onze beroepsvereniging doen we er alles aan om zo snel mogelijk weer open te kunnen. Het is immers niet te verkopen dat o.a. fysiotherapeuten, ergotherapeuten en huidtherapeuten wel mogen werken en wij niet.

Wel zijn wij gedurende deze periode gewoon telefonisch bereikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en u waar mogelijk te voorzien van advies.

Geplande afspraken vóór 20 januari 2021

Heeft u bij ons vóór 20 januari 2021 een afspraak gepland staan? Dan nemen wij voorafgaand aan uw afspraak contact met u op om deze te verzetten. U hoeft ons hierover dus niet zelf te bellen. Door het uitstellen van alle afspraken zal onze agenda in de periode vanaf 20 januari 2021 erg druk zijn, wij vragen hiervoor uw begrip.

Wanneer moet u ons wel bellen?

We zijn natuurlijk wel gewoon telefonisch bereikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en u waar mogelijk te voorzien van advies. Bijvoorbeeld bij acute klachten! De praktijk is op werkdagen altijd tussen 9:00 en 13:00 uur bereikbaar en er is dan ook een chiropractor aanwezig om u tips en advies te geven.

Consult op afstand

Tot 20 januari 2021 bieden wij u in plaats van uw reguliere behandeling desgewenst een telefonisch of e-consult aan. Hierbij evalueren we uw huidige situatie en bespreken we de voortgang van het herstelproces. Op basis daarvan kunnen we u adviseren over het vervolgtraject en waar nodig voorzien van aanvullende oefeningen. Voor bestaande patiënten zijn er aan deze dienstverlening géén kosten verbonden.

Uw geplande afspraak ná 19 januari 2021

We gaan er van uit dat we uiterlijk 20 januari 2021 onze fysieke dienstverlening weer volledig kunnen hervatten. Omdat we niet verwachten dat alle corona maatregelen tegen die tijd volledig zijn opgeheven blijven ons strikte protocol van kracht.

Maatregelen in de praktijk

Voor uw en onze gezondheid hanteren we in onze praktijken een strict protocol. Wij vragen u dit goed door te lezen en bij vragen of twijfel altijd telefonisch contact met ons op te nemen!

 • Heeft u ziekteverschijnselen zoals verkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies, verhoging of koorts? Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak. Als u klachten krijgt, mag u niet naar buiten. Neem dan per telefoon contact op met de huisarts of GGD. U blijft thuis en u heeft geen contact met anderen, totdat de testuitslag bekend is. (Bron: GGD)
 • Ook bij een negatieve coronatest bent u met eerdergenoemde ziekteverschijnselen NIET welkom en zullen we uw afspraak moeten verzetten.
 • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of minder dan 24 uur klachtenvrij is en maak een nieuwe afspraak.
 • Voor uw afspraak wordt er een triage afgenomen. Respecteer de vragen en beantwoord ze serieus en naar waarheid!
 • Was zorgvuldig uw handen met zeep na binnenkomst.
 • Kom alléén! Indien het een afspraak voor een kind jonger dan 16 betreft, dan is de aanwezigheid van één ouder/verzorger toegestaan.
 • Kom op tijd, maar ook niet meer dan 5 minuten voor de afgesproken tijd omdat we u anders moeten vragen om buiten te wachten.
 • Houd anderhalve meter afstand tussen uzelf en andere aanwezigen.
 • Blijf van uw telefoon af! Laat deze opgeborgen tot na de behandeling wanneer u een nieuwe afspraak moet inplannen of wilt betalen.
 • Als u het prettiger vindt, mag u uw eigen handdoek meenemen voor op de behandeltafel.
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel.
 • Betaal uitsluitend (contactloos) met pin of mobiel.

Voor de meest recente informatie over het coronavirus en de in Nederland geldende maatregelen verwijzen wij u naar de website van het RIVM.