We zijn niet goed in het opvolgen van advies

dinsdag 15 mei 2018

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer twee derde van degenen die een huisarts bezoeken vanwege rugpijn, niet het gegeven advies opvolgen. Sterker nog, uit recent onderzoek van de BCA bleek dat 12% van de rug- en nekpijn patiënten al meer dan 10 jaar lang met hun probleem rondlopen. Het opvolgen van het advies van een huisarts, chiropractor of andere zorgverlener bij rugproblemen is dus belangrijk voor een spoedig herstel!

Rugpijn komt zeer veel voor en de meeste mensen zullen een of meerdere rugpijn episodes in hun leven doormaken. In veel gevallen begint het plotseling en herstelt het snel, zonder noodzaak voor behandeling. Echter, rugpijn kan pijnlijk, slopend en hardnekkig zijn en sommige mensen hebben herhaaldelijk last. Rugklachten kunnen beginnen na een specifiek incident, zoals onhandig buigen of het optillen van een zwaar gewicht. Of het kan zich geleidelijk ontwikkelen, wellicht als gevolg van een slechte houding, een ongemakkelijke werkhouding of repetitieve handelingen.

Rugpijn kan zeer pijnlijk zijn als gevolg van ontstekingen en spierspasmen en soms kan het nodig zijn om een tijdje rustig aan te doen. Maar meer dan twee dagen rust nemen helpt meestal niet en kan eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Het beste is om in beweging te blijven en hulp te zoeken bij een goed opgeleide professional, zoals een chiropractor, als u moeite hebt om met de pijn om te gaan, of om het herstel te bespoedigen. De chiropractoren bij Chiropractie Mulder zijn gespecialiseerd in het beoordelen, diagnosticeren en behandelen van problemen aan de wervelkolom. Ze zijn getraind in het vinden van de oorzaak van rugpijn. En ze hebben allen een vijfjarige universitaire voltijdstudie afgerond.