Beweegtip herfst: ontspanning

donderdag 03 oktober 2019

Bewegen en conditie is belangrijk voor ons lichaam. Maar je lichaam heeft óók ontspanning nodig! Maar niet de ontspanning waarin je niets doet en luiert...

We hebben behoefte aan de ontspanning die ons lichaam helpt om alle opgebouwde stresshormonen (cortisol) weer af te breken. Gedurende de dag bouwt het lichaam aardig wat stresshormonen op. Bij elke vorm van stress maakt het lichaam cortisol aan. Stress op het werk, stress thuis. Je lichaam is ook van mening dat een zware training een soort van stress is.

Om na een lange dag op het werk tot rust te komen is het daarom beter geen zware lichamelijke training aan te gaan. De beste manier om de opgebouwde stresshormonen weer door het lichaam af te laten breken is door op een rustig tempo in de buitenlucht bewegen.

Met bewegen in een donkere, mogelijk bedompte ruimte waar de muziek op 10 staat bereik je het tegenovergestelde effect en worden er nog meer stresshormonen opgebouwd. Dus als het weer het toelaat deze herfst: ga lekker naar buiten!