Spit

Spit is zeer plotselinge, acute pijn in de onderrug. Opeens schiet het in uw rug. Of door de rugpijn komt u bijna uw bed niet meer uit. Voor veel mensen herkenbaar, pijnlijk en heel vervelend.

Spit is de meest voorkomende en minst ernstige vorm van pijn in de onderrug. De medische naam voor spit is lumbago. Het wordt veroorzaakt door verkramping van de rugspieren. Vaak trekt de pijn ook door naar de bovenbenen.

Oorzaken van spit

Spit kent verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld een plotselinge verkeerde beweging of overbelasting van de rug. Na een nacht in een verkeerde houding slapen is het ook wel eens raak, net als tuinieren in een verkeerde houding.

Chiropractor Thomas Djeamaoui over spit: "De diagnose spit zegt niets over welke structuur in de rug het meest getroffen is. Soms zijn het de gewrichten in de rug die geïrriteerd zijn. In andere gevallen zijn de rugspieren verkrampt of is de stand van het bekken veranderd. Een chiropractor kan spit snel en effectief behandelen doordat met specifieke chiropractische behandel technieken de oorzaak aangepakt wordt. Een pijnstiller lijkt effectief omdat het snel pijn wegneemt, maar pakt niet de oorzaak aan."

Wanneer spit niet (goed) wordt behandeld kan dit resulteren in chronische klachten. Ook als de ergste spierverkramping en daarmee de klachten over lijken te zijn, is de oorzaak niet altijd verdwenen. Laat daarom na een aanval van acute rugpijn altijd uw rug controleren door een chiropractor. Dit ter voorkoming van verdere klachten. Spit is vaak de eerste serieuze waarschuwing.

Wat kunt u verwachten

Onze eerste zorg wanneer u ons bezoekt, is om uit te vinden wat er mis is en om de oorzaak van het probleem te vinden. Uw behandeling is een samenwerking tussen u en uw chiropractor. Voordat u daadwerkelijk behandeld wordt, zullen wij:

  • een grondige evaluatie en onderzoek uitvoeren;
  • duidelijk onze bevindingen met u bespreken;
  • een behandelplan opstellen en uitleggen.

U krijgt de gelegenheid om zoveel vragen te stellen als u nodig hebt, voordat we de behandeling zullen starten.

Behandeling van de oorzaak niet het symptoom

Onze chiropractoren gaan altijd op zoek naar de oorzaak van uw probleem en kijken en behandelen niet alleen de symptomen.

Mocht u last hebben van rugpijn, dan is ons ervaren team van chiropractoren bij Chiropractie Mulder er om u te helpen. Bel ons voor een afspraak.