Ischias

Ischias is een irritatie of ontsteking van de ischias zenuw, meestal door aangespannen spieren ter hoogte van de bil. De pijn straalt vanuit de onderrug uit naar één of beide benen. De ischias zenuw, die ook wel de grote beenzenuw wordt genoemd, is de langste zenuw van het lichaam. Deze zenuw begint in het ruggenmerg en loopt via de bil langs de achterkant van het been.

Doordat de ischias zenuw tussen de bilspieren doorloopt, kan het voorkomen dat deze door de verhoogde spierspanning afgekneld of geïrriteerd wordt. Dit lijdt dan uiteindelijk tot klachten in het been. Er kan sprake zijn van een doof gevoel of tintelingen, maar er kan ook sprake zijn van een zeer pijnlijke uitstraling in bil en been. Ook kan er sprake zijn van verminderde spierkracht. De klachten lijken dan ook veel op de klachten bij een hernia.

Oorzaken van ischias

Vaak worden de problemen veroorzaakt door een veranderde functie van de lage rug, het bekken of het been. Ischias kan ontstaan door bijvoorbeeld: een zwangerschap en bevalling, door artrose (slijtage) en artritis (gewrichtsontsteking) in de lage rug en het bekken, maar ook door zwaar tillen of door 'gewoon' verstappen, bijvoorbeeld een traptrede missen. In de meeste gevallen ontstaat ischias echter door overbelasting van de rug, in combinatie met een tekort aan kracht en beweeglijkheid van de spieren rondom de wervelkolom.

Wat onze patiënten zeggen

Chiropractische behandeling kan zeer effectief zijn voor veel mensen die lijden aan ischias. Lees de ervaring van een van onze trouwe patiënten:

"Toen ik voor het eerst bij chiropractor Eiloz kwam, had ik hevige pijn aan de linkerkant. De pijn zat in mijn onderrug en het straalde uit in mijn linker bovenbeen. Ik had er al twee weken last van en het werd maar niet beter. Na een paar behandelingen was ik volledig hersteld en had ik nergens meer last van. Bedankt voor het geweldige resultaat."
Suzanne Hendriks

Wat kunt u verwachten

Onze eerste zorg wanneer u ons bezoekt, is om uit te vinden wat er mis is en om de oorzaak van het probleem te vinden. Uw behandeling is een samenwerking tussen u en uw chiropractor. Voordat u daadwerkelijk behandeld wordt, zullen wij:

  • een grondige evaluatie en onderzoek uitvoeren;
  • duidelijk onze bevindingen met u bespreken;
  • een behandelplan opstellen en uitleggen.

U krijgt de gelegenheid om zoveel vragen te stellen als u nodig hebt, voordat we de behandeling zullen starten.

Behandeling van de oorzaak niet het symptoom

Onze chiropractoren gaan altijd op zoek naar de oorzaak van uw probleem en kijken en behandelen niet alleen de symptomen.

Mocht u last hebben van ischias, dan is ons ervaren team van chiropractoren bij Chiropractie Mulder er om u te helpen. Bel ons voor een afspraak.