Nekklachten

Als u last heeft van nekpijn dan kan dat van grote invloed zijn op uw functioneren thuis of op het werk en in uw dagelijks leven. Naast rugpijn is nekpijn een van de meest voorkomende klachten waarom mensen onze praktijk bezoeken. Naar schatting krijgt maar liefst 70% van de bevolking er weleens mee te maken. De nek kan pijnlijk of stijf voelen en bewegingen kunnen worden beperkt.

Oorzaken van nekpijn

Nekklachten kunnen door verschillende redenen plotseling opkomen of geleidelijk ontstaan. Misschien herkent u zich in een van de volgende voorbeelden:

 • verkeerde houding achter uw bureau of computer
 • veelvuldig gebruik van telefoon, tablet of laptop
 • whiplashklachten na een auto-ongeluk of val
 • slijtage van de nek (artrose)

Bijkomende klachten

Nekklachten kunnen gepaard gaan met bijkomende klachten, zoals:

 • duizeligheid
 • hoofdpijn
 • uitstralende pijn naar de armen
 • tintelingen in handen en vingers
 • niet over uw schouder kunnen kijken in de auto of op de fiets
 • opgetrokken schouders door stress
 • stijfheid in nek en bovenrug

Uw chiropractor zal samen met u op zoek gaan naar de oorzaak van uw klachten. De meeste nekklachten zijn gelukkig goed te behandelen. Een chiropractor kan gebruik maken van verschillende behandeltechnieken.

Wat onze patiënten zeggen

Chiropractische behandeling kan zeer effectief zijn bij nekklachten. Lees de ervaring van een van onze patiënten met een whiplash:

"Nadat ik van achteren was aangereden in de auto kreeg ik na enige tijd steeds meer last van mijn nek. Ik had moeite om me te concentreren en kreeg ook vaak hoofpijn. Via een vriendin kwam ik bij Chiropractie Mulder terecht. Typische whiplashklachten vertelde mijn behandelaar, chiropractor Busnel. Er volgde een periode van intensieve behandelingen (die door de verzekering van de tegenpartij volledig vergoed werden). De enorme betrokkenheid, deskundigheid, het meedenken, het niet opgeven totdat de kern van de klacht gevonden was heeft er voor gezorgd dat ik inmiddels weer volledig kan werken. Zo blij mee!"
F. Jansen

Eerste bezoek

Tijdens het eerste consult zal uw chiropractor allereerst een gesprek met u voeren om een goed beeld te krijgen van de klacht(en) die u ervaart, uw ziektegeschiedenis en uw algehele gezondheid. Dit gesprek geeft vaak al een indicatie van de mogelijke oorzaken van de klacht. Uw chiropractor doet vervolgens een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij orthopedische, chiropractische en/of neurologische testen worden gedaan. Op basis van de uitkomsten van het gesprek en het lichamelijk onderzoek kan de chiropractor beoordelen of uw klachten chiropractisch kunnen worden behandeld en of er mogelijk een verwijzing nodig is. Dit wordt uitgebreid met u besproken. Als er aanvullend onderzoek nodig is, verwijst de chiropractor u naar uw huisarts. Als uw klachten chiropractisch kunnen worden behandeld, dan stelt de chiropractor samen met u een behandelplan op.

Behandeling

Uw chiropractor kan uw klachten met verscheidene technieken behandelen. Welke technieken worden toegepast, hangt af van de aard van uw klachten, uw wensen en uw behoeftes. Een bekende techniek is de manipulatietechniek. Hierbij wordt een snelle, gecontroleerde rekbeweging uitgevoerd op een gewricht met als doel de bewegelijkheid van dat gewricht te herstellen. Hierbij ontstaan hele kleine gasbelletjes in het gewricht, waardoor u soms een ‘krakje’ kunt horen. Het kan ook zijn dat uw chiropractor uw spieren of andere weefsels behandelt.

Naast specifieke chiropractische correcties van de gewrichten (met de hand of instrumenten) kunnen adviezen op het gebied van oefeningen, voeding, stressreductie en ergonomie, en andere behandeltechnieken ook deel uit maken van een chiropractisch consult.

Afspraak maken

Heeft u last van uw nek, dan is ons ervaren team van chiropractoren bij Chiropractie Mulder er om u te helpen. Bel voor een afspraak naar 085-30306146.