Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is naast rugklachten een van de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. Meestal is het onschuldig en van korte duur.

Zo kan onvoldoende drinken, te lang in de zon zitten of griep hoofdpijnklachten opwekken. Echter sommige hoofdpijn, zoals (spier)spanningshoofdpijn en migraine, is zeer hardnekkig met vervelende symptomen. Vaak ontbreekt het aan een duidelijke diagnose en helpt de voorgeschreven medicatie onvoldoende.

Soms is hoofdpijn niet zo eenvoudig te verklaren. Het is dan een optelsom van allerlei factoren in het dagelijks leven. Allemaal kleine stukjes van een ingewikkelde puzzel, die te ingewikkeld is om zelf op te lossen. In veel van die gevallen kunnen onze chiropractoren verlichting bieden.

"Zowel spanningshoofdpijn als migraine kan worden veroorzaakt door problemen in de nek. Door het opheffen van spierverkrampingen en het verbeteren van de beweging in de nek, kan chiropractische behandeling klachten verhelpen of verminderen ...", zegt chiropractor Tanja Valk-Mulder.

Veel voorkomende oorzaken van hoofdpijn

Enkele oorzaken van hoofdpijn die wij regelmatig tegenkomen zijn:

  • Langdurige posturale spanning bijv. van langdurig beeldschermwerk
  • Slecht voedingspatroon
  • Oogafwijkingen
  • Tandenknarsen of -klemmen
  • Dragen van een beugel
  • Bewegingsbeperking in het kaakgewricht
  • Slechte slaaphouding
  • Stress

Wat onze patiënten zeggen

"In de zomer van 2012 had ik vreselijk veel last van chronische spanningshoofdpijn aan de achterkant van mijn hoofd. Ik had een aantal sessies fysiotherapie en acupunctuur gehad, maar die hielpen maar heel kort. Daarom besloot ik om chiropractie te proberen. In september was ik op mijn slechts en ben toen bij Jake begonnen. In eerste instantie werd ik twee keer per week behandeld. Ik merkte meteen verandering en mijn hoofdpijn werd steeds beter beheersbaar. Ik kreeg een aantal oefeningen mee voor thuis en moest mijn beter op mijn houding letten bij het zitten en achter de computer werken. We zijn nu vijf maanden verder en ik heb bijna nooit meer hoofdpijn. Ik had nooit gedacht dat ik me weer zo goed zou voelen! Jake, bedankt voor je hulp." Hans Verkerk

Behandeling van de oorzaak niet het symptoom

Onze chiropractoren gaan altijd op zoek naar de oorzaak van uw probleem en kijken en behandelen niet alleen de symptomen.

Mocht u last hebben van hoofdpijn of migraine, dan is ons ervaren team van chiropractoren bij Chiropractie Mulder er om u te helpen. Bel ons voor een afspraak.