Met je baby naar de kinderchiropractor

Als ouders willen we er allemaal voor zorgen dat onze kostbare kleintjes een goede start maken. Tanja Valk-Mulder is een gespecialiseerd babychiropractor. Hierin is zij uniek in Nederland. Door gerichte studies en ruime praktijkervaring kan zij veel klachten bij een pasgeboren baby voorkomen en snel verhelpen. Controle is daarom raadzaam.

Net na de bevalling

De meeste ouders realiseren zich niet hoeveel stress het lichaam van een baby moet doorstaan tijdens de bevalling. Zoals tijdens zware, langdurige bevallingen, waar de baby langdurig persweeën heeft moeten opvangen, of bij vacuüm- en tangverlossingen. Maar ook bij een heel snelle bevalling met een weeënstorm of een snelle persfase krijgt de jonge wervelkolom het zwaar te verduren.

Deze stress kan zich uiten in een gespannen baby, die zich vaak overstrekt, gebalde vuistjes heeft en mogelijk een voorkeurshouding heeft. Ook problemen met zuigen -en daardoor met borstvoeding- komen regelmatig voor.


Het is altijd raadzaam om kort na de geboorte uw baby door een kinderchiropractor te laten controleren. Zo'n controle van de schedel, nek en wervelkolom is in vele landen al een standaardroutine.

Zachte behandeling voor kleine mensjes

In onze praktijken werken speciaal opgeleide kinderchiropractoren, die met lichte en gerichte druk van de vingertoppen op delen van de schedel, wervelkolom en het bekken een baby behandelen.

Vanwege de zachte druktechniek is geen baby te jong om behandeld te worden. Meestal zijn enkele behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken.


"Sinds de geboorte van mijn eerste dochter, ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in het behandelen van baby's en kinderen. Met gerichte nascholing op het gebied van pediatrie ben ik me volledig op deze jonge patiëntengroep gaan richten..." zegt chiropractor Tanja Valk-Mulder

Tijdens de groei, als het lijf nog soepel is en zich ontwikkelt, kan de kinderchiropractor voorkomen dat problemen 'meegroeien' en later tot serieuze klachten kunnen leiden.

Veilige zorg

Bij Chiropractie Mulder benadrukken we dat door een proactieve houding van de ouders en het vinden van de oorzaak van een probleem, wij de kleintjes gezond en gelukkig kunnen houden.

Als u denkt dat uw kind kan profiteren van zachte en veilige zorg en behandeling, dan staat ons team klaar om u te helpen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Kraamservice

Net bevallen en heb je onze hulp nodig? Dan komen we bij je thuis!

Voor als je zelf last hebt van je rug of bekken. Of voor je baby met een voorkeurshouding, die onrustig is, of moeilijk drinkt.

Met onze unieke kraamservice helpen we je ontzorgen in de kraamtijd.

Bel ons om een afspraak in te plannen: 085 - 303 6146.