Baby's en kinderen

Tijdens de groei, als het lijf nog soepel is en zich ontwikkelt, kan de kinderchiropractor voorkomen dat problemen 'meegroeien' en later tot serieuze klachten kunnen leiden.

Als ouders willen we er allemaal voor zorgen dat onze kostbare kleintjes en opgroeiende kinderen een goede start maken.

Baby's

De meeste ouders realiseren zich niet hoeveel stress het lichaam van een baby moet doorstaan tijdens de bevalling. Zoals tijdens zware, langdurige bevallingen, waar de baby langdurig persweeën heeft moeten opvangen, of bij vacuüm- en tangverlossingen. Maar ook bij een heel snelle bevalling met een weeënstorm of een snelle persfase krijgt de jonge wervelkolom het zwaar te verduren.

Deze stress kan zich uiten in een gespannen baby, die zich vaak overstrekt, gebalde vuistjes heeft en mogelijk een voorkeurshouding heeft. Ook problemen met zuigen -en daardoor met borstvoeding- komen regelmatig voor.

Zachte behandeling voor kleine mensjes

In onze praktijken werken speciaal opgeleide kinderchiropractoren die met lichte en gerichte druk van de vingertoppen op delen van de schedel, wervelkolom en het bekken een baby behandelen.

Vanwege de zachte druktechniek is geen baby te jong om behandeld te worden. Meestal zijn enkele behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken.

"Sinds de geboorte van mijn eerste dochter, ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in het behandelen van baby's en kinderen. Met gerichte nascholing op het gebied van pediatrie ben ik me volledig op deze jonge patiëntengroep gaan richten..." zegt chiropractor Tanja Valk-Mulder

Kinderen

Veel gezondheidsklachten tijdens de jeugd kunnen vaak herleid worden tot de wervelkolom. Belastende factoren zoals een slechte houding, zware schooltassen, uren achter de computer zitten of onderuitgezakt op de bank tv kijken komen steeds meer voor. Een goede verzorging van de wervelkolom van een kind is zeer belangrijk voor hun algemene gezondheid, welzijn en ontwikkeling.

Kinderen zijn kinderen en ze zullen zich stoten en vallen tijdens het spelen in de tuin of het beoefenen van sporten zoals voetbal, hockey, of tennis of tijdens het turnen. Soms kan dit leiden tot rug-of nekpijn of andere gewrichts- en spierpijn. Het laten controleren en waar nodig behandelen voorkomt problemen en bevordert een goede motorische ontwikkeling.

In de jaren richting puberteit maken kinderen regelmatig een groeispurt mee. Op die momenten willen we er zeker van zijn dat de wervelkolom de kans krijgt om recht te groeien.

Tanja: "Chiropractische behandeling wordt altijd aangepast aan wat de individuele patiënt nodig heeft. Juist bij kinderen is dat heel belangrijk. De behandeling is over het algemeen pijnloos en kinderen zien er zelden tegen op om door ons behandeld te worden..."

Bij Chiropractie Mulder benadrukken we dat door een proactieve houding van de ouders en het vinden van de oorzaak van een probleem, wij de kleintjes gezond en gelukkig kunnen houden.

Als u denkt dat uw baby of kind kan profiteren van zachte en veilige zorg en behandeling, dan staat het team van Chiropractie Mulder klaar om u te helpen, Bel ons om een afspraak te maken.