APK van uw rug aanbevolen

donderdag 12 maart 2020

Pijnklachten die langer dan een half jaar duren noemen we chronisch. Vaak wordt hiervan gezegd 'leer er maar mee leven'.

Maar in veel gevallen zien we dat mensen met chronische klachten toch nog flink kunnen verbeteren. Het is daarbij vaak wel belangrijk om goed zorg te blijven dragen voor de wervelkolom (rug of nek). Vandaar dat chiropractoren al jaren adviseren om enkele malen per jaar de rug te laten controleren.

Dit klinisch inzicht begint ook wetenschappelijke ondersteuning te krijgen. Onderzoekers van de afdeling Reumatologie van de Universiteit van Mansoura (VS) vonden namelijk dat manipulatie van de wervelkolom effectief is bij chronische lage rugpijn, en dat voor behoud van resultaat regelmatig onderhoud van belang is. Dit artikel werd een tijd terug gepubliceerd in het top orthopedische wetenschappelijke tijdschrift Spine.

Hoe vaak dit nodig is verschilt van persoon tot persoon. Wees verstandig en zorg goed voor uw wervelkolom. Chiropractie kan daarin een zeer belangrijke bijdrage leveren.