Uw eerste bezoek

We willen uw eerste bezoek zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom hebben we op deze pagina meer informatie geplaatst over wat u kunt verwachten. Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Afspraakbevestiging en vragenlijst

Zodra u een afspraak heeft gemaakt met onze praktijkassistente, ontvangt u een bevestiging van de afspraak en een vragenlijst. Deze vragenlijst bevat vragen over uw klachten en algemene gezondheid, die u op uw gemak thuis kunt invullen. Neem de ingevulde lijst mee naar uw eerste bezoek.

Lichamelijk onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak zal de chiropractor met u praten over uw gezondheid en eventuele klachten (anamnese). Daarna zal er een grondig lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Hierbij wordt vooral gekeken naar uw mogelijke klacht, maar ook naar de samenhang met andere delen van uw lichaam. Het onderzoek zal zich voornamelijk richten op uw neuromusculaire systeem (zenuwen, spieren en gewrichten).

"We voeren verschillende neurologische, orthopedische en chiropractische tests uit om een nauwkeurige diagnose te bevestigen. Deze uitgebreide controle is een standaardprocedure in onze praktijk." aldus chiropractor Evelien van Bergeijk.

Bevindingen bespreken

Na het onderzoek zal de chiropractor zijn bevindingen met u bespreken en aanbevelingen geven om uw gezondheid te verbeteren. Hij zal in begrijpelijke taal uitleggen wat er aan de hand is en hoe het opgelost kan worden. Als een chiropractische behandeling de beste optie is en u ermee instemt, zal er een behandelplan worden opgesteld en besproken.

"Als chiropractie niet meteen de beste optie is, zullen we u doorverwijzen naar uw huisarts, een specialist of een andere zorgprofessional." aldus chiropractor Evelien.

Mogelijk heeft de chiropractor extra informatie nodig in de vorm van röntgenfoto's of ander onderzoek. Als er al bestaande foto's of uitslagen zijn, worden deze opgevraagd voor inzage. Als dit niet het geval is, zal er in overleg met uw huisarts een verwijzing worden gemaakt.

De eerste behandeling

Na het opstellen van het behandelplan volgt doorgaans de eerste behandeling. We kunnen u ook oefeningen voorschrijven of andere therapieën aanbevelen, evenals suggesties doen voor een gezondere levensstijl, werkomgeving of dieet. We raden u aan om actief deel te nemen aan het genezingsproces voor een snel herstel. We zullen ook bespreken hoe de behandeling op korte termijn symptomen kan verlichten, zodat u snel van uw pijn af bent. Daarnaast zullen we ook het voordeel van periodieke controle bespreken.