Bekken - patiëntverhaal

maandag 01 april 2024

Een 15-jarig meisje kwam naar onze praktijk vanwege pijn aan haar rechter enkel. Ze had hier al meer dan vier maanden last van en de pijn werd vooral erger na lang lopen.

Er was geen duidelijke aanleiding voor het begin van de klachten. De huisarts had haar naar een orthopeed en fysiotherapeut doorverwezen, maar zij konden geen afwijkingen vinden aan de enkel. Zowel niet op een röntgenfoto als bij lichamelijk onderzoek.

Tijdens ons onderzoek vonden wij ook geen afwijkingen aan de enkel. Wel ontdekten we dat haar linker bekkengewricht flink geïrriteerd was. Na wat vragen bleek dat ze meerdere keren was gevallen tijdens het paardrijden en haar rug daarbij had bezeerd. Ze had geen last van haar rug, maar het bleek wel de oorzaak van haar enkelklachten te zijn.

Na een serie chiropractie behandelingen, die ervoor zorgden dat het bekkengewricht weer normaal ging functioneren, verdween de enkelpijn volledig. Met het advies van de chiropractor om na een valpartij even langs te komen voor controle, loopt ze nu weer vrolijk en pijnvrij rond!