Wijzigingen zorgverzekering 2020

vrijdag 20 december 2019

Ook in 2020 zijn de tarieven van vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen weer gestegen. Gelukkig geldt voor chiropractie nog altijd géén verplicht eigen risico van € 385! Het eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. Dus voor chiropractische behandelingen wordt nooit uw eigen risico aangesproken.

Bij VGZ (ook UMC en Univé) valt chiropractie voortaan onder alternatieve zorg, dat was voorheen beweegzorg. Dit is voordelig voor mensen die gebruik maken van zowel chiropractie als fysiotherapie. De maximale vergoedingen voor chiropractie zijn echter dermate gekort dat u niet voordeliger uit met een aanvullende verzekering als u slechts gebruik maakt van chiropractie.

Ook bij OHRA komen chiropractie en beweegzorg niet meer uit hetzelfde potje. Deze verzekeraar was al rendabel op het gebied van chiropractie, maar is daardoor nóg aantrekkelijker voor mensen die naast chiropractie ook gebruik maken van o.a. fysiotherapie.

IZZ is de enige verzekeraar die de maximale jaarlijkse vergoeding voor chiropractie in 2020 verhoogd heeft. Daar staat tegenover dat de vergoeding per consult beperkt is tot maximaal €40,00 per dag. Onder aan de streep bent u ook hier niet voordeliger uit met een aanvullende verzekering als u slechts gebruik maakt van chiropractie. Wel is chiropractie bij IZZ verplaatst van beweegzorg naar alternatieve zorg. Hierdoor kan deze verzekering interessant zijn als u naast chiropractie ook gebruik maakt van o.a. fysiotherapie.

Bij ONVZ komt chiropractie al jaren uit hetzelfde budget als de sportarts, osteopathie en manuele therapie. Gescheiden van fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur of kinesologie.

Wist u dat?

  • u een verzekering tot en met 31 december 2019 kunt opzeggen en u vervolgens tot 31 januari 2020 de tijd heeft om een nieuwe af te sluiten?
  • chiropractie vergoed wordt door de aanvullende verzekering en er dus geen eigen risico geldt?
  • u een aanvullende verzekering kunt afsluiten bij elke gewenste verzekeraar, ongeacht waar u uw basisverzekering afneemt?
  • er vaak een toeslag in rekening wordt gebracht voor het betalen van uw premie per maand?

Op chiropractievergoeding.nl staan alle vergoedingen overzichtelijk naast elkaar.

Wij hopen dat ons blog uw helpt bij het maken van uw keuze en wensen u succes met uw keuze.