Vergoedingen chiropractie 2024

woensdag 29 november 2023

Het is verstandig om elk jaar de nieuwe zorgpolis goed te bekijken. Bijvoorbeeld omdat uw zorgbehoefte voor het komend jaar anders is. Maar ook omdat de voorwaarden ieder jaar wijzigen, waardoor je met dezelfde polis anders verzekerd bent.

Chiropractie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Nu alles duurder wordt, lijkt het aantrekkelijk om het aanvullende pakket op te zeggen, maar is dat wel zo verstandig? Het is belangrijk om hier goed naar te kijken. Stel jezelf de volgende vragen.

  1. Heb ik aanvullende zorg nodig, zoals chiropractie, fysiotherapie, orthodontie, opticiën ….?
  2. Welke kosten verwacht ik komend jaar te maken?
  3. Hoeveel moet ik dan nog zelf bijbetalen?
  4. Wat kost de aanvullende verzekering?
  5. Heb ik de financiële middelen om de kosten te betalen als ik toch zorg nodig heb en geen aanvullende verzekering neem?

Wim Groot, hoogleraar Gezondheidseconomie aan Maastricht University zegt hierover: "Ik adviseer om alleen je aanvullende zorgverzekering te annuleren als je de financiële middelen hebt om de kosten te dragen, mocht je om wat voor reden dan ook toch zorg nodig hebben.”

Kiest u voor alleen een basisverzekering, zorg dan dat u rekening houdt met de kosten die u zelf moet betalen. Leg het geld dat u uitspaart apart. Onderverzekering kan ook leiden tot het mijden van zorg. Op de langere termijn kan dit negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid. Maar ook kan een verzekeraar een aanvullende verzekering weigeren of bepaalde problemen uitsluiten wanneer u klachten heeft gekregen toen u onverzekerd was.

Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?
De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullend pakket. Op chiropractievergoeding.nl staan alle vergoedingen overzichtelijk bij elkaar.

Geen eigen risico
Voor chiropractische behandelingen wordt nooit het eigen risico aangesproken, omdat chiropractie altijd vanuit een aanvullende verzekering is gedekt. Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering!

Overstappen
Denkt u erover om uw zorgverzekering aan te passen? Zorg dan dat u uw huidige zorgverzekering uiterlijk 31 december 2023 schriftelijk opgezegd heeft.