Studie en opleiding

De opleiding tot chiropractor is een universitaire studie, die nog niet in Nederland gevolgd kan worden. De meeste Nederlanders kiezen voor de opleiding aan het AECC in Engeland.

Vooropleiding

Chiropractie is een geneeswijze waarvoor een universitaire studie noodzakelijk is. Als vooropleiding is VWO (N&G of N&T) afgestudeerd vereist.

Engelse taal

Iedereen die chiropractie wil gaan studeren moet, ongeacht zijn of haar vooropleiding, een test afleggen met betrekking tot het beheersingsniveau van de Engelse taal. Er worden diverse testen geaccepteerd waaronder de IELTS en TOEFL.

Studie

De studie in Engeland duurt 5 jaar, waarvan het eerste jaar het 'extended year' wordt genoemd. Dit is een voorbereidend jaar waarin je kennis van de basisvakken wordt bijgespijkerd zodat je goed voorbereid met de specifieke chiropractische vakken kunt beginnen in het eerste jaar.

De eerste jaren van de studie worden voornamelijk theoretische vakken gecombineerd met enkele praktische vakken. Richting het vijfde jaar komt de praktijk steeds meer aan bod. Het laatste jaar staat geheel in het teken van het behandelen van patiënten in de kliniek. Dit behandelen van patiënten gebeurt onder begeleiding van docenten.

Na voltooiing van de studie wordt de graad MChiro verleend. De afgestudeerde chiropractor die gaat werken in een bij de ECU aangesloten land, dient na de studie eerst nog een GEP-jaar te doorlopen. In dit jaar loop je stage bij een ervaren chiropractor in het betreffende land. In Nederland kan dat bijvoorbeeld in onze praktijk.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Onze chiropractoren beantwoorden met veel enthousiasme je vragen. Natuurlijk is het ook mogelijk om eens een dagje met een van hen mee te lopen. Erg interessant en het geeft je een goede indruk van het vak.