Erkenning en regulering

Om ons beroep zo goed mogelijk te regelen en de consument te beschermen, zijn de meeste chiropractoren verenigd in de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd door de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Dit geldt ook altijd voor al onze chiropractoren.

Nederlandse Chiropractoren Associatie

De Nederlandse Chiropractoren Associatie, kortweg NCA, is de beroepsvereniging van de chiropractoren in Nederland. Alleen erkende chiropractoren mogen lid worden van deze vereniging, waardoor een patiënt verzekerd is van een goed en betrouwbaar adres. Zoals gebruikelijk voor een (para)medische beroepsvereniging, heeft de NCA een tuchtraad ingesteld die klachten over haar leden behandelt.

Stichting Chiropractie Nederland

De Stichting Chiropractie Nederland, afgekort SCN, waakt over de kwaliteit van de chiropractie in Nederland. Alle erkende chiropractoren staan geregistreerd in het register van de SCN. Al deze chiropractoren voldoen aan strenge internationale opleidingseisen. Daarnaast zijn ze jaarlijks verplicht om een miminum aantal uren nascholing te volgen om geregistreerd te mogen blijven.

Chiropractoren Collectief regio Den Bosch

Het Chiropractoren Collectief Regio Den Bosch, CCDB, is een samenwerkingsverband van een aantal erkende praktijken in de regio Den Bosch. Het collectief staat voor kwaliteit, professionaliteit en betrouwbaarheid. Door het bundelen van kennis en krachten en gezamelijke activiteiten poogt het CCDB chiropractie regionaal beter op de kaart te zetten.

Internationale organisaties

Naast de Nederlandse beroepsorganisaties is Chiropractie Mulder aangesloten bij European Chiropractor's Union (ECU). De ECU is in 1932 opgericht om de ontwikkeling van chiropractie in Europa te stimuleren, alsmede om te wijzen op het belang van chiropractie als wetenschap en als beroep door onderzoek, onderwijs, publicaties en juridische activiteiten. Het vertegenwoordigt de chiropractie in Europa op een supranationaal niveau.

Onze kinderchiropractoren zijn aangesloten bij de International Chiropractic Pediatric Association (ICPA). De ICPA ondersteunt chiropractoren die zich hebben gespecialiseerd in de chiropractische pediatrie (zorgverlening aan baby's en kinderen) door middel van gericht onderwijs, opleiding en onderzoek.