Wij staan voor u klaar!

Chiropractie Mulder heeft meer dan 20 jaar expertise in het verhelpen van klachten die uw dagelijkse activiteiten belemmeren. U merkt vanaf het begin dat wij persoonlijke aandacht voor u hebben. Onze behandelingen worden grotendeels vergoed door vrijwel alle zorgverzekeraars en een verwijzing van uw huisarts is niet nodig. Maak snel een afspraak en ervaar zelf hoe wij u kunnen helpen.

Rugpijn? Help!

Bent u door uw rug gegaan? Bij lage rugklachten kunt u zelf al direct het nodige doen om de pijn te verminderen. Wie vanaf het begin actief stappen onderneemt, is eerder van de rugpijn af.

Denk bij acute rugpijn aan wat u zou doen bij het verstuiken van een enkel: voet omhoog om druk te verminderen en direct koelen met ijs. De tips en aanbevelingen hieronder kunnen daarbij helpen.

Voor uw rug geldt:

  • Rust - Beperk zitten zoveel mogelijk en ga regelmatig even liggen om uw rug rust te gunnen.
  • IJs - Probeer direct een coldpack op de meest gevoelige plaats te leggen. Zorg er wel voor dat het bevroren oppervlak en de huid niet rechtstreeks met elkaar in contact komen. Wikkel de coldpack in een handdoek of washandje. Laat dit maximaal 15 minuten liggen en herhaal zo nodig een uur later nogmaals. De eerste 48 uur nadat het mis is gegaan moet ijs hetgeen zijn waar u naar pakt. Daarna begint het genezingsproces en is warmte het sleutelwoord.
  • Beweging - Probeer om naast rust toch ook in beweging te blijven, want met complete rust verstijft en verzwakt het hele lichaam.
  • Chiropractie - Om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen is de chiropractor de aangewezen persoon om naar toe te gaan. Dit geldt zeker voor diegene waar de klachten vaker bij voorkomen of waar geen volledig herstel volgt.

Bemerkt u uitvalsverschijnselen, of heeft u last van incontinentie of geen controle over uw ontlasting, neem dan direct contact op met uw huisarts.

Rugpijn feiten Rugpijn feiten
Bijna 80 procent van de mensen zal rugpijn krijgen tijdens hun leven. Chiropractie kan pijn verlichten zonder medicijnen of operatie.
More detail
Onderzoek Onderzoek
Wetenschappelijke studies tonen aan dat chiropractie veilig en effectief is voor de behandeling van acute pijn en chronische aandoeningen.
More detail
Rugpijn? Help! Rugpijn? Help!
Bent u door uw rug gegaan? Wie vanaf het begin actief stappen onderneemt, is eerder van de rugpijn af. Onze tips helpen daarbij.
More detail

In het kort...

Uw rug en nek specialist met vestigingen in Tilburg en Waalwijk. Snelle professionele hulp bij acute en chronische nek- en rugklachten en hoofdpijn. Behandeling zonder verwijzing. Vergoeding door vrijwel alle zorgverzekeraars. Geen eigen risico van €385. Aangesloten bij NCA en SCN.

Lees verder